dinsdag

Apps y cursos de español en línea - Apps en online cursussen Spaans

Cursussen Spaans vind je ook online. Ik heb er een paar gevonden. Eentje daarvan is Nederlands-Spaans, de overige zijn Engels-Spaans. Ze zijn allemaal erg leuk om mee aan de slag te gaan.

De volgende interactieve cursus -ik vind 'm helemaal geweldig- is vers van de pers: het heet 'Mi vida loca' en het stelt je in staat om virtueel in Spanje te wonen en zo Spaans te leren spreken. Helaas blijkt je gastvrouw ongenode gasten achter zich aan te hebben en word jij in haar kielzog meegesleurd... Zie de trailer hieronder! Plug je koptelefoon in je computer of zet je speakers op volle volume en ga aan de slag! Esto mola mogollón. ¡Chequéalo!



De volgende is van de NTR en is Spaans-Nederlands. Vol met (luister)oefeningen, spelletjes (zie verderop op deze pagina) en een lijst met kant-en-klare zinnen, op thema gerangschikt. Je komt bij deze cursus door hier te klikken.

Nog een Nederlandse cursus is die van Spaans Leren. Naast handige (achtergrond)informatie over de Spaanse taal en cultuur, kun je op drie momenten in het jaar (januari, mei, september) starten met een gratis online cursus Spaans. Klik hier om deze website te openen.

Dan hebben we 'Spanish Steps' van de BBC. Deze vind je door hier te klikken. Veel (leer)plezier!

'Talk Spanish' is ook van de BBC. Neem hier maar eens een kijkje.

De complete pagina met alle cursussen en andere interessante links: BBC - Languages - Learn Spanish (wordt helaas niet meer geüpdatet).



Spaans leren met muziek? ¿Por qué no? Shakira was uiteindelijk één van mijn leraressen... Dit is een wel heel leuke site - Je kunt het jezelf zo gemakkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt op Lyricstraining.com!

Gevorderden, let op!!
Als je al deze cursussen eenmaal hebt doorlopen, ga dan eens naar deze site. Deze zeer uitgebreide site is voor mensen die al wat verder gevorderd zijn met Spaans. De site bevat grammatica-uitleg, audio- en videomateriaal, veel links, etc. etc. Een absolute aanrader!

Apps




Een desktop of laptop met je meeslepen is ook niet altijd praktisch. Met deze apps kun je ook prima uit de voeten op je smartphone. De meeste zijn zowel te downloaden voor Android als voor iOS.
De bekendste app is misschien nog wel DuoLingo. Ook de moeite waard zijn Memrise, Babbel en Busuu. Alleen beschikbaar voor Apple iOS: de app iLang. Let op: voor sommige apps moet je betalen nadat je proefperiode is afgelopen of wanneer je verder wilt.


Geen opmerkingen: