vrijdag

Ejercicios de audición - Spaanse luisteroefeningen




Audio-Lingua biedt audiofragmenten aan in diverse talen, waaronder ook in het Spaans. Deze fragmenten zijn authentiek, omdat ze door native speakers (jong, oud, man, vrouw) worden opgenomen en geüpload. De audiofragmenten zijn per taalniveau (A1, A2, B1, B2, C1, C2) gerangschikt en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Klik hier om naar de website te gaan.

Ook de website FluencyProf heeft flink wat luisterfragmenten (met oefeningen!) ter beschikking. Je vindt de site door op deze link te klikken.

Ik heb de site al eerder genoemd bij de online cursussen Spaans, maar ik noem 'm graag nog een keer vanwege de meer dan uitstekende luisteroefeningen: www.ver-taal.com. Absoluut de moeite waard, omdat het authentieke fragmenten gebruikt. Je oefent dus met het Spaans zoals dat daadwerkelijk gesproken wordt.

Revista Trabalenguas is een online tijdschrift voor mensen die Spaans leren. Je vindt er artikels over allerlei onderwerpen. Het leuke ervan is dat je ze zowel kunt lezen als beluisteren. Haz clic aquí.

Op deze site met de titel Spanish Proficiency Exercices vind je zeer veel videofragmenten, kort en lang, voor alle mogelijke niveaus. Het leuke is dat je verschillende mensen met uiteenlopende Spaanse accenten hoort spreken. Ook kun je in veel gevallen meelezen met wat er gezegd wordt. Een goede oefening in het verstaan van dat 'snelle' Spaans dus!

Wat is er nou leuker dan het luisteren (en je woordenkennis) oefenen met muziek! Op de website van LyricsGaps en Lyricstraining.com heb je een enorme keuze uit liedjes en oefeningen. Heel veel van deze oefeningen kun je op verschillende niveaus doen. Zo is er voor elk wat wils!


Geen opmerkingen: